Mire nem jó egy Macska portál?

A Macska portál első kérdése: macskás vagy kutyás vagy?

Én nem hiszek abban, hogy nem lehet egyszerre szeretni a macskákat és a kutyákat. És abban sem feltétlenül hiszek, hogy aki kutyás, csípőből utálnia kell a macskásokat és fordítva, aki macskás, az fojtsa meg az összes kutyást egy kanál vízben. Távolról sem. Abban viszont van némi igazság, hogy a legtöbb ember az egyikhez jobban húz, mint a másikhoz. Ez szerintem szimpla jellembéli dolog, ahogy valaki a csendesebb embereket jobban kedveli, mint a harsányakat, más meg unalmasnak találja őket. A Macska portál pedig velem, mint alapvetően megrögzött kutyással, sosem jött volna szembe, ha nem csapom épp a szelet egy macskás pasinak.

A dolog alapvetően úgy indult, hogy egy barát révén megismerkedtünk, a közös nagy baráti összejöveteleken kezdtünk közelebb kerülni egymáshoz és rengeteget beszélgettünk online. Épp kezdett eljutni oda a dolog, hogy akkor elhívjam egy burkolt randira, egy olyan programra, ami csak akkor válik randivá, ha a vonzalom kölcsönös, egyébként meg lehetne akár két barát mozizása.. De beelőzött, mégpedig egy olyan segítségkéréssel, amit őszintén szólva nem is értem, miért nekem szegezett pont. Hogy vigyáznék-e a macskájára? Én meg vissza se kérdeztem, csak rávágtam, hogy örömmel.

A Macska portál életmentő

Láttam már a macskáját képeken. Nem mintha annyira macskabolond lenne, hogy azt mutogatta volna a telefonján, amikor flörtöltünk – nem is lett volna nekem onnan tovább – de az adatlapján, ahogy nézegettem a korábbi képeit, azért olykor olykor becsúszik egy cuki cica kép. Na jó, ennyi elmegy, ezt azért túlélem. De, hogy vigyázzak rá? Ráadásul valamiért abban a hitben volt, hogy én tökéletesen képben vagyok macskatartás terén. Hát nem. Azt tudtam, hogy a Tom és Jerryben a bulldog mindig kergeti őket és nagy pandúrszemeket meresztenek, ha akarnak valamit. Hála az égnek valaki egyszer kommentben rákérdezett, hogy milyen fajta, úgyhogy az első Macska Portál aloldalán azonnal utánanéztem, hogy az meg mit tud.

Main Coon. Legalább nem olyan turcsi orrú randaság vagy az a kancsal debil sziámi. Én nem tudom, miért gondolják, hogy szép. A Macska portál mindenesetre azt mondta, hogy a Main Coon nagy – ez pipa, képről látom, hogy az – nem túl zajos – tökéletes – és nyugodt. Hát ez egy pont nekem való kezdő macska kihívás. Nincsenek idióta allergiák, meg nem kell injekcióznom a genetikus fartőizomsorvadását vagy bármi ilyen cifraság. Csak életben kell tartanom..

Úgyhogy nekiálltam irodalmazni kicsit, mire is kell figyelnem egy ilyen dögnél, hogy ne támadjon meg, amint én, a vadidegen belépek az ajtón. Annyira azért nem volt teljesen váratlan ez az utazás, hogy ne tudtunk volna előtte beszervezni egy vizitet a lakására. Nos, annak is megvolt a maga haszna. És nem arra gondolok, hogy megmutatta, hol van a macskakaja, mert az nagy ívben magasról..

A Macska portál tanácsai

Szóval ott maradtam én, meg a Main Coon, aki Csőrike néven fut.. Ezen pislogtam egy sort reggelinél, de állítólag olyan hangot ad. És az anyakönyvezett neve Camélia, mert a C alomban született, de hát azt becézni nem lehet. Mert a Csőrikét igen? Mindegy, nem szólok bele, örülök, hogy ott töltöttem az estét. Ehelyett visszamondtam, mi hol van, mikor jövök, cserélem a vizet ésatöbbi. Aztán egyszer csak egyedül maradtunk, Csőrmester, meg én. A Macska portál cikkeiben olvastam, hogy várjam meg, amíg ő jön énhozzám, ne akarjam magam ráerőszakolni. Na, ez a rész nagyon jól ment.

Sőt, olyan kiválóan, hogy annyi elég is volt aznapra. Másnap mentem ismét és szerencsémre beleléptem valamibe, amiről kiderült, hogy hányás. Még korábban olvastam a Macska Portálon, hogy a szőrcsomó néha feljön, de ebben egybe voltak a kaja darabkák.. ez egy kicsit megijesztett. De annyit nem hányt ki, mint amennyi hiányzott a tálból – vagy csak nem vettem észre, hova rakta – úgyhogy követtem gazdája utasításait és Csőrike kapott még egy konzervet. Meg vizet. Ahogy bontom, hirtelen meg is jelent és rámcsipogott.

Nem nyávogott, csipogott, mint valami testcserélt cinke! Hányt és megszállta az ördög, én megnézem a Macska portál mit ír. Az egyik fórumozónál találtam meg ugyanezt a kifejezést, hogy ezek a májkún dögök ezt művelik nyávogás címén. Egy macska, ami még nyávogni se tud rendesen? Mindenesetre lét pofára befalta a kaját, majd a szemem láttára ismét kihányta. Kezdtem megkedvelni, mert eddig tök olyan, mint egy kutya. Hülye hangokat hallat és ész nélkül zabál.

A Macska portál olyat is írt, hogy játsszunk vele. Megpróbáltam. Nagyon rá volt izgulva az alufóliára, ahogy zizeg a kezemben, úgyhogy a szendvicscsomagom maradékát összegyúrtam neki és elgurítottam. Visszahozta! Apportírozok egy macskával!

Ha a Macska portál beszélni tudna..

Ennek lassan másfél éve és most már egy lakáson osztozunk Csőrikével. A barátnőm szerint a macska testében egy kismadár lakozik, szerintem meg egy bulldog. De az a taknya nyála összefolyó, ürülékben fetrengő izomkutya féle bulldog. Hát akkora a heréje, hogy nem fér el a lába közt.. A Macska portál azt írta, hogy néha évekig nem tudják sikeresen megállapítani egy macska nemét, hát akkor nem nézték meg rendesen, mert ennek belülről kopaszra dörzsöli a combját az a két golyóbis. A Macska portálra ugyan még nem töltöttem fel szelfit Csipivel, de a barátnőmnek megengedtem, hogy hármunkról feltöltsön egy közös, kanapén punnyadós képet.